Rendőrfőhadnagy lett az év hétköznapi roma hőse

Megosztás

Kovács Richárd rendőrfőhadnagy részesült idén a Roma Sajtóközpont által 2015 óta odaítélt elismerésben.

Kovács Richárd kapta meg idén az év hétköznapi roma hősének járó Aranypánt-díjat, amelyet 2015 óta oszt ki a Roma Sajtóközpont (igaz, legutóbb erre a koronavírus-járvány előtti utolsó évben, 2019-ben került sor) – számolt be róla a HVG a szervezet tájékoztatása alapján.

A díjazott a Dombóvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályán dolgozik főhadnagyként. A Tudományos Diákkörön Etnikai profilalkotás a rendőri intézkedések során című dolgozatával különdíjat érdemelt ki. Többször nyerte el a testépítésért járó Mr. Zsaru címet, és több éremmel tért haza az Egyesült Államokban megrendezett World Police and Fire Games-ről is.

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának romológia szakán tanul, mellette a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán joghallgató, a tervek szerint jövőre szerzi meg a doktori címet. Kutatási területe a mélyszegénység és a rendészet-szociológia. A gyerekeknek azt szeretné megmutatni, hogy kitartással, sporttal és tanulással milyen eredményeket lehet elérni.

Kapcsolódó cikkek